informasjon om Hjerteinsuffisiens

Forsiden
Sykdommer og symptomer
Alternativ behandlingsformer
Vitaminer og mineraler
Mad og sundhed
Graviditet og fødsel
Hvem er BioNordic
Spørg naturterapeuterne
Alternativ Netshop
Kontakt BioNordic
  Hjerteinsuffisiens Det er hjertets oppgave å pumpe blodetrundt i kroppen slik at alle organer og muskler forsynes med den nødvendige energi.
  Venstre hjertehalvdel pumper det oksygenholdige blodet fra lungene ut til kroppens organer og muskler.
  Høyre hjertehalvdel pumper blodet, som kommer tilbake fra organer og muskler, inn gjennom lungene der en del avfallsstoffer avgis, og nytt oksygen tilføres blodet, som igjen strømmer til venstre hjertehalvdel og ut i kroppen.

  Ved hjerteinsuffisiens er hjertets pumpekapasitet utilstrekkelig i forhold til kroppens krav.
  Hvis venstre hjertehalvdel svikter, vil blod samle seg opp i lungene, fordi venstre hjertehalvdel ikke er i stand til å føre det videre hurtig nok. Resultatet blir en væskeopphopning i lungene (lungestase). Hvis høyre hjertehalvdel svikter, vil blodet samles i kroppen, og man får væskeopphopning i vevet.

  Symptomer
  Venstresidig hjerteproblem med lungestuvning gir hovedsakelig åndenød og følgende nedsatt funksjonsnivå. Ved lett grad av svikt oppleves åndenød kun ved anstrengelse, i motsetning til alvorligere tilfeller, hvor man også kan få åndenød ved hvile. Det kan også være kronisk tørr hoste.

  Høyresidig hjerteproblem kan medføre hevelse av beina (ødem). Hevelsen kan medføre tørr hud på leggene, fordi presset inne fra vevet blir for stort. Man kan utvikle utslett (staseeksem) som kan kompliseres av sår som ikke vil hele (venøse leggsår).

  Høyresidig hjerteproblem kan også gi væskeansamling i organene i bukhulen og især i leveren. Organene svulmer opp og mageomfanget øker. Det kan også komme fri væske ut i bukhulen.

  Hva kan man gjøre for å unngå hjertesinsuffisiens?

  De praktiske råd:
  Unngå røyking.
  Unngå overvekt.
  Mosjonere regelmessig.
  Spise en sunn og fettfattig kost.

  Naturmedicinsk terapi
  1. stk. E vitamin kapsler, naturlig, 335 mg., 90 stk., 119,00 kr.

  1. stk. Selen Selen, amino tabletter, 100 mcg, 60 stk. 43 kr.

  1 pakke Hvidtjørn-te, 150 gram, 82 kr.

  1 stk. Omega-3 fedtsyrer (+ andre fedtsyrer) EPA-GLA+ - 120 kapsler, 219 kr.

  1. stk. Ginkgo biloba Kinesiske kapsler 2200 mg 120 kr.

  1. stk. Magnesium Mega Magnesium, 200 mg, 90 stk., 57 kr.

  1. stk. Q10 30 mg samt Lecitin, hvilket giver god optagelighed. 150 kapsler. 290 kr.

  1 pakke Cor Compositum 10 ampuller 289 kr., 2 ampuller om ugen.

  Samlet pris er 1219 kr. I Norske kroner bliver det 1365 Norske kroner

  Med alderen bliver hjertet svagere og mister noget af sin pumpekraft, hvilket kan resultere i hjertesvækkelse. Man vurderer, at mithocondriernes (energileverandørernes) stofskifteproduktion bliver reduceret med op til 40 % i gamle hjerter. Det betyder at hjertet må arbejde endnu hårdere og får brug for større iltmængder. Hjertets kapacitet risikerer at være utilstrækkelig i forhold til kroppens behov for ilt.

  Nedenstående sammensætning af produkter i en kurpakke er produkter som påvirker hjertefunktionen i positiv retning:

  1. E-vitamin:
  Tilskud af E-vitamin (op til 1.000 I.E./dag) reducerer risikoen for iltning af LDL og kan muligvis reducere risikoen for sygdomme i hjertets kranspulsårer. Det er E-vitamins anitioxidante effekt.

  2. Selen
  Det er et mineral med stærk antioxidant effekt der beskytter hjertet.
  Forskning viser, at lavt Selen indhold måske gør mere sårbar for hjerte- og kredsløbssygdomme. De som havde et lavt selen niveau var 2-3 gange så tilbøjelige for at dø af hjertesygdomme, end de som havde et højt indhold. Selen beskytter arterierne ved at forebygge sammenklumpninger af blodpladerne.

  3. Hvidtjørn-te
  Hvidtjørn (Crataegus) hører til rosenfamilien. I Tyskland ses oftest den engriflede og den togriflede hvidtjørn - begge er hurtigtvoksende buske med lappede blade og ret lange torne.
  Om efteråret bærer busken lysende røde, melede bær, der ligesom bladene og blomsterne indeholder de aktive stoffer, som hvidtjørn er kendt for, bl.a. flavovener, saponiner, garvesyre og mineraler, som regulerer hjertets funktion og styrker og stabiliserer kredsløbet.

  4. Omega-3 fedtsyrer + andre fedtsyrer
  En blodprop dannes, når blodets celler kommer i kontakt med områder af arterierne, hvor åreforkalkningen er blevet beskadiget eller er revnet. Blodplader klæber til stedet, og hvis der kun er lidt plads, kan blodstrømmen helt blokeres. Imidlertid kan disse første ansamlinger opløses igen, og bliver det også i mange tilfælde helt spontant, men hvis man har indtaget n-3, er tendensen til blodpropsdannelse generelt mindre, og ansamlinger opløses lettere igen.
  Påvirkning af blodpladernes tendens til sammenklæbning ses helt fra lave doser på 1-2 gram n-3 fedtsyrer om dagen med stigende effekt ved stigende dosis.

  De andre fedtsyrer af n-6 typen og n-9 typen har også terapeutiske egenskaber for kredsløbet.

  5. Ginkgo biloba
  Ginkgo-ekstrakt kan opfange og nedbryde frie radikaler og dermed forebygge iltning af fedtstoffer i kredsløbet. Ginkgo har desuden vist sig at kunne afspænde væggene i blodkarrene, hæmme blodplade-aktiverende faktorer og fremme mikrocirkulationen.

  6. Magnesium
  For lidt magnesium i kosten kan få hjertet til at slå ekstra slag. Det viser en undersøgelse af 22 kvinder, der blev sat på en kostplan med under halvdelen af den anbefalede magnesium-mængde på 320 mg om dagen. Herefter fik kvinderne flere tilfælde af ekstraslag i hjertet (af typen supraventrikulære og ventrikulære ekstrasystoler).

  7. Q10
  Coenzym Q10 kaldes også ubikinon eller ubidecarenon.
  I cellerne findes de såkaldte mitokondrier, hvor enzymer og en række hjælpestoffer gennem en kæde af reaktioner sikrer energiproduktionen ud fra kostens energigivende næringsstoffer. Ét af disse hjælpestoffer er Q10, der dermed er centralt for den del af kroppens stofskifte, der står for energiproduktionen.

  8. Cor compositum.
  Sælges i pakning med 10 ampuller (indtages gennem munden!) Homøopatisk lægemiddel uden godkendte terapeutiske indikationer.

  Konsultasjon til opbyggelse af en god hjertefunksjon

TIL TOPPEN

Bionordic skal oplyse, at virkninger af råd og behandlingsformer, relateret til specifikke lidelser, ikke er dokumenteret. De oplysninger som findes her på siden har til formål at skabe velvære. De er ikke tænkt som erstatning af lægeordineret medicin og behandling. Anvendelse af oplysninger på siden bør ske i samråd med læge. Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar for brugen af de oplysninger som findes her på siden.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved